Premijerka Ana Brnabić testirana na korona virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Ana Brnabić testirana na korona virus

Savetnica za medije predsednika Srbije, Suzana Vasiljević rekla je da misli da su rezultati negativni.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da su rađeni testovi na korona virus premijerki Ani Brnabić i njenim saradnicima.

Ona je dodala da misli da su rezultati negativni.

- Koliko ja znam, jedino je potvrđeno da je u kabinetu ministra Gorana Trivana ima zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekla je Vasiljević.

Ona je dodala da je došlo do loše interpretacije izjave o zaraženima u Vladi Srbije.

Podsetimo, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Branislav Blažić jeste prvi slučaj člana Vlade Srbije zaraženog koronavirusom, ali najverovatnije nije jedini.

Vest da je Blažić pozitivan na ovaj virus podigla je na noge sve ministre i Vladine službenike, jer se otkrilo da je on u prethodnim danima, osim na svom radnom mestu u zgradi SIV 3, dolazio na sastanke i u Nemanjinu 11, i to u salu gde se održavaju sednice Vlade!

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da je Blažić pre osam dana bio pozitivan na testu na koronavirus.

- Zaposleni u ministarstvu zasad ne pokazuju nikakve simptome tog virusa, a četvoro koji su bili u direktnom kontaktu s njim su u kućnoj izolaciji. Zasad su svi dobro i niko nema simptome korone. Naravno, odmah po saznanju da je Bane oboleo od koronavirusa dezinfikovali smo sve prostorije u ministarstvu u kojima je boravio i preduzeli sve potrebne mere - rekao je ministar i dodao da je u stalnom kontaktu s Blažićem, koji se, kako kaže Trivan, oseća dobro.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.