Izvor: JUGpress.com, 20.Avg.2021, 23:29

Predstavljene „Vlasotinačke priče“ Dragoslava B. Petrovića

VLASOTINCE

Knjiga inspirativnog, za neke i intrigantnog, naslova – „Vlasotinačke priče“, autora Dragoslava B. Petrovića, objavljena prošle godine, čekala je duže od godinu dana, zbog pandemije korona virusa da bude predstavljena javnosti. Pomenuta pandemija uticala je i na mesto gde će se organizovati program njenog predstavljanja. Ljubaznošću direktora Centra za socijalni rad, Momčila Ignjatovića, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je prihvatio ideju , Srbe Takića, direktora vlasotinačke biblioteke da promocija knjige bude u dvorištu ove ustanove.

– Publika, koja je, gotovo po pravilu, stalno zainteresovana za dešavanja koja organizujemo, i ovoga puta se odazvala u zavidnom broju, možda i više nego što smo očekivali, s obzirom na izmenjenu lokaciju i vreme u prepodnevnim časovima – rekao je direktor Takić koji je o knjizi, osim autora, govorio i kao njen urednik, dodavši:

– Ova zbirka sadrži šest kratkih priča, koje su izdvojene iz drugog izdanja knjige ‘Purjakovi i druge priče’, a koje se odnose na Vlasotince. Njima je Dragoslav pridodao još jednu, a ja sam se potrudio da ih ‘obogatim’ fotografijama, na kojima se nalaze ljudi i mesta koja se u ovim pričama pominje – kazao je Srba Takić.

Jednu od priča iz ove knjige pročitala je Jovana Petković, profesorica srpskog jezika. Program, koji je protekao u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi, nastavljen je pitanjima znatiželjne publike, na koje je autor rado odgovarao, a završen potpisivanjem knjiga od strane autora.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.