Pozivu da daju krv odazvali se brojni Senćani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2020, 14:29

Pozivu da daju krv odazvali se brojni Senćani

Akcija dobrovoljnog davanja krvi realizovana je u Senti u organizaciji Crvenog krsta. Pozivu da daju krv odazvali su se brojni građani. Davaoci su poštovali mere prevencije širenja epidemije koje je propisala republička Vlada.

Pandemija virusa korona nije sprečila Senćane da dobrovoljno daju krv. Oni to čine redovno, bez obzira na vanredne okolnosti.

Pozivu da dobrovoljno daju krv odazvalo se pedeset >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ljudi, rekao je Milan Muškinja iz Crvenog krsta "Senta".

"Naši davaoci koji su uvek pokazivali svoju humanost i nastavili sa tom praksom. Mi im se zahvaljujemo ovaj put i očekujemo da će na sledećoj akciji koja se održava u junu odziv biti takođe dobar, kaže Milan Muškinja, Crveni krst Senta.

Potencijalni dobrovoljni davaoci, pored uobičajenih, moraju da ispune i druge uslove kako bi se sprečilo širenje infekcije izazvane virusom kovid – 19.

Ljudi koji su putovali poslednjih mesec dana van Srbije ne mogu da daju krv dok ne prođe period od dvadeset osam dana. To važi i za one koji su bili u kontaktu sa njima, zatim svi oni koji su poslednjih četrnaest dana imali simptome respiratornih infekcija: kašalj, najčešče suv, temperaturu, bol u grlu, curenje nosa, zapušen nos, kao ni osobe koje su bile sa njima u bliskom kontaktu, podsetio je doktor Miroslav Petković iz Zavoda transfuziju krvi Vojvodine.

"Zalihe krvi su na donjoj granici i ovu priliku koristim da pozovem davaoce koji do sada nisu dali krv, da dođu i da daju krv, da bismo održali te rezerve na nekom nivou koji je potreban za dalju distribuciju" dodaje dr Petković.

Neophodne su nam sve krvne grupe, a posebno one sa negativnim Rh faktorom, rekao je doktor Petković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.