Posle pandemije, migranti opet na mađarskoj granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 23:16

Posle pandemije, migranti opet na mađarskoj granici

Tokom pandemije korona virusa, evropske zemlje preduzele su veoma striktne mere na granicama, što je rezultovalo smanjenim saobraćajem na španskoj, italijanskoj i balkanskoj migrantskoj ruti, rekao je savetnik za bezbednost premijera Mađarske Đorđi Bakondi.

Kako prenosi agencija MTI, on je dodao da su, međutim, onog momenta kada su zabrane kretanja ukinute, migranti nastavili da pokušavaju da pređu u EU.

Prema podacima, promet migranata bio je veći nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prošle godine u isto vreme i ove je godine registrovano 10.805 pokušaja ilegalnih prelazaka mađarske granice. Više od 2.000 ulazaka je sprečeno, a više od 8.000 je vraćeno na drugu stranu ograde na mađarsko-srpskoj granici, rekao je Bakondi.

On je dodao da će migranti biti zaustavljeni kada za to bude postojala politička volja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Onog momenta kada su zabrane ukinute, migranti nastavljaju ka EU"

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 08:23

Onog momenta kada su zabrane kretanja ukinute, migranti nastavili da pokušavaju da pređu u EU, prenela je MTI..Tokom pandemije koronavirusa, evropske zemlje preduzele su veoma striktne mere na granicama, što je rezultovalo smanjenim saobraćajem na španskoj, italijanskoj i balkanskoj migrantskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.