Izvor: Radio 021, 02.Okt.2020, 08:54

Poslanica putovala vozom, iako je znala da ima koronu

Poslanica Škotske nacionalne stranke Margaret Ferijer izvinila se jer je sa simptomima virusa korona, dok je čekala rezultate testa koji je, ispostavilo se, bio pozitivan, putovala vozom do Londona na zasedanje parlamenta, a potom se sa potvrđenim Covidom-19 vratila vozom u Glazgov.

Ferijer se nije osećala dobro i uradila je test na Covid-19, ali je ipak iz svoje izborne jedinice u ponedeljak putovala vozom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << do Londona, gde je govorila u parlamentu.

U ponedeljak uveče je dobila pozitivne rezultate testa, ali se uprkos tome u utorak ujutro vratila vozom u Škotsku, prenosi Politiko.

Zvanični protokol Velike Britanije predviđa da se ljudi s prvim simptomima virusa korona samoizoluju dok ne dobiju rezultate testa.

U saopštenju koje je objavila na Tviteru Ferijer se izvinila i navela da nema opravdanja za svoje postupke i da je o tome obavestila policiju. Ona je navela da je obavestila i Donji dom parlamenta, kao i poslanike sa kojima je bila u kontaktu, koji sada moraju u samoizolaciju.

Statement: pic.twitter.com/rdWYhIauYv

— Margaret Ferrier MP (@MargaretFerrier) October 1, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.