Polumaraton u vreme pandemije, u Keniji održana specifična trka

Izvor: RTS, 09.Apr.2020, 11:16

Polumaraton u vreme pandemije, u Keniji održana specifična trka

Sportske aktivnosti su paralisane širom sveta ali je u Keniji održava vrlo specifična polumaratonska trka pod nazivom „Korona trka“ (Corona Run). Širom zemlje 30 kenijskih atletičara su trčali sami svako na svojoj lokaciji.
Kenijski atletičari su na specifičan način >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dali podršku borbi sa pandemijom koronavirusa demonstrirajući da ona ipak naće zaustaviti sportski duh.

Pandemija virusa korona paralisala je svet sporta, a uprkos tome na polumaratonu nastupilo je 30 kenijskih atletičara koji su na različitim lokacijama u zemlji trčali 21 kilometar, ali ne kao grupa, već svako individualno.
Pobednik u muškoj konkurenciji je Edvin Kirva, koji je polumaratonsku trku istrčao uz lični rekord od 1:01:52.
"Bilo je to poput potere za imaginarnom osobom. Nikada to nisam niti zamišljao, rekao je Kirva za Olympic Channel.
Među atletičarkama najbolje vreme je imala Fansi Čemutai 1:10:05

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Polumaraton u vreme pandemije, u Keniji održana specifična trka

Izvor: OkRadio.rs, 09.Apr.2020

Sportske aktivnosti su paralisane širom sveta ali je u Keniji održava vrlo specifična polumaratonska trka pod nazivom „Korona trka“ (Corona Run). Širom zemlje 30 kenijskih atletičara su trčali sami svako na svojoj lokaciji. Kenijski atletičari su na specifičan način dali podršku borbi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.