Peskov: Ruski zdravstveni sistem spasio mnoge živote

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 10:11

Peskov: Ruski zdravstveni sistem spasio mnoge živote

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da "korona virus nije predstavljao političku krizu za ruskog predsednika Vladimira Putina i da je ruski zdravstveni sistem spasio mnoge živote, iako je bio pod velikim pritiskom".

Peskov je u intervjuu za CNN odbacio tvrdnje da je podrška Putinu pala na manje od 60 odsto, ističući da je Putin nekoliko puta izjavio da ga ne zanima javno ocenjivanje.

Na pitanje šta je pošlo po zlu u Rusiji, imajući u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je zemlja treća u svetu po broju zaraženih, Peskov je odgovorio da ništa nije pošlo po zlu, osim samog korona virusa. On je obajsnio da Rusija ima nekoliko gusto naseljenih gradova, a da takvi gradovi obično imaju najveći broj zaraženih.

Portparol Kremlja je rekao da, osim toga, Rusija vrši mnogo testiranja na korona virus, a da se, što se više testiranja vrši, otkriva i više inficiranih.

Ono što je mnogima privuklo pažnju jeste i vrlo mali broj smrtnih slučajeva u odnosu na broj zaraženih u Rusiji. Peskov je nisku stopu smrtnosti objasnio efikasnom zdravstvenom zaštitom u Rusiji.

Peskov je i sam bio hospitalizovan zbog zaraze korona virusom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.