PROFESOR KOČOVIĆ IZNEO NOVE KORONA PRORAČUNE: Otkrio kada izlazimo iz trećeg talasa epidemije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 18:52

PROFESOR KOČOVIĆ IZNEO NOVE KORONA PRORAČUNE: Otkrio kada izlazimo iz trećeg talasa epidemije

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije dao je nove matematičke korona prognoze za naredni period

Dva datuma su, u tom smislu, krucijalna u njegovim prognozama, 24. januar i 13. jul.

- Da nismo krenuli na skijanja po planinama i propratnim događajima, mi bismo posle 24. januara, ne bismo padali dole jer je u čitavoj Evropi zaraza naterala na rast u svim zemljama, ali bismo trebali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da dođemo na taj broj, oko 1300 zaraženih. Matematika pokazuje da će to biti 12. maja, ali može da bude i 8. ili 15. maj", objasnio je Kočović.

On je naglasio da jurimo 1.317 zaraženih na dnevnom nivou, kako bismo definitivno znali da smo izašli iz trećeg talasa.

"Imali smo 24. januara nagli rast, sada imamo lagani pad, ali može da nam se desi da omaknemo i počnemo da rastemo. Ali nadam se da nećemo. Za sada modeli pokazuju da nećemo, ali tri dana neopreznosti je potrebno i odosno uzbrdo", objasnio je Kočović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.