Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Izvor: Sportske.net, 27.Mar.2020, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Nužda zakon menja...

Evropske univerzitetske igre, koje su bile planirane za period od 12. do 25. jula u Beogradu, zbog pandemije virusa korona odložene su za leto 2021. godine.

Evropsko udruženje univerzitetskog sporta (EUSA) u saradnji sa Organizacionim odborom 5. Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, doneli su odluku da se zbog posledica epidemije KOVID-19 Igre odlože do leta 2021. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />


"Datumi održavanja Igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i EUSA sa svim partnerima. U trenutnoj situaciji, koja je bez presedana i prilično nepredvidljiva, zdravlje i blagostanje svih uključenih strana se ne mogu garantovati do jula, a ni učesnici se neće moći adekvatno pripremiti za takmičenja s obzirom na zastoje od početka pojave epidemije virusa"
, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora Igara, koje je dostavljeno medijima.

Dodaje se da je sigurnost i zaštita svih učesnika EUG2020, sportista, zvaničnika, volontera, osoblja, publike, partnera, članova sportskih saveza, članova EUSA i svih građana su naša glavna briga i oda je ova odluka je doneta u konsultacijama sa najvišim državnim organima Srbije, a na dobrobit svih učesnika.

"Zahvaljujemo svim učesnicima, partnerima, članovima i Organizacionom odboru Igara na njihovim neumornim naporima i posvećenosti, a usred neizvesnosti od izbijanja virusa, i ćemo njihovu nepokolebljivu podršku odluči da se nastavi sa organizacijom Igara. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je ova neviđena situacija izazvala i cenimo vašu podršku dok nastavljamo pripreme za ono što je još uvek definisano kao cilj - da ovo budu jedne od najvećih evropskih univerzitetskih igara do sada", navodi se.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Evropske univerzitetske igre odložene za leto 2021. godine

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2020

Evropsko udruženje univerzitetskog i Organizacioni odbor 5. Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, doneli su odluku da se zbog posledica epidemije virusa korona igre odlože do leta 2021. godine...Datumi održavanja Univerzitetskih igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.