Novih pet slučajeva na KiM, troje izlečeno

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 20:12

Novih pet slučajeva na KiM, troje izlečeno

Nacionalni institut javnog zdravstvo Kosova (NIJZ) saopštilo je da je danas potvrđeno pet novih slučajeva korona virusa, dok su tri osobe izlečene.

Prema saopštenju pozitivni slučajevi su slučaji kontakata prethodno zaražena dva slučaja u opštini Kosovo Polje i po jedan slučaj u opštinama Priština, Prizren i Vučitrn, pa je ukupan broj zaraženih do sada 1.147 osoba, dok je ozdravilo 847 osoba. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Preminulo je 30 osoba, dok je broj trenutno zaraženih 273 pacijenata. U laboratoriji NIJZ od 8. februara do danas u Laboratoriji NIJZ ;testirano je 15.880 osoba sumnjivih na virus.

Inače, NIJZ 24 sata dnevno kontaktira i nadzire sve kontakte u slučajevima zaraženih i obavezuje ih na samoizolaciju i traženje lekarske pomoći ako imaju simptome na kovid 19.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.