Nobelov komitet: Odlaže se uručenje nagrade

Izvor: B92, 18.Nov.2020, 14:36

Nobelov komitet: Odlaže se uručenje nagrade

Dobitnik ovogodišnje nagrade za mir Agencija UN za hranu saglasila se da se odloži lično uručenje nagrade na ceremoniji u Oslu zbog pandemije korona virusa, saopštio je danas Nobelov komitet.

Ceremonija je trebalo da se održi narednog meseca, prenosi AP.

"Zbog trenutnih ograničenja u Oslu, ne bi bilo moguće da se održi uručenje nagrade niti drugi delovi programa na dobar i bezbedan način", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Komitet.

Šef Agencije UN za hranu dejvid Bisli trebalo je da u ime organizacije primi nagradu 10. decembra.

Nobelova nagrada i njen osnivač: Pet stvari koje sigurno niste znali

Ceremonija se obično održava u Gradskoj skupštini u oslu, ali je ove godine planirana na Univerzitetu zbog pandemije.

Za sada ceremonija će se održati u digitalnom formatu, tokom kojeg će biti prikazani medalja i diploma i na kojoj će govoriti i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

"U zavisnosti od situacije sa pandemijom Bisli će primiti nagradu i tada će biti moguće organizovati prijem u čast Agencije. Kao što je ranije saopšteno, ovogodišnji prijem je otkazan", naveo je Nobelov komitet u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dodela Nobelove nagrade onlajn

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2020

Izvršni direktor Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija Dejvid Besli neće zbog pandemije korona virusa u decembru putovati u Norvešku da primi Nobelovu nagradu za mir, objavljeno je u sredu, prenosi Hina...Oslo razmatra da se nagrada, koja se tradicionalno uručuje 10. decembra, na datum smrti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.