Nemačka će dobi vakcinu brže nego ikad u ljudskoj istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2020, 12:39

Nemačka će dobi vakcinu "brže nego ikad u ljudskoj istoriji"

Nemački ministar zdravlja Jens Špan očekuje da bi se vakcina protiv korona virusa mogla naći u primeni već narednih meseci, a svakako naredne godine.

"Mi ćemo vakcinu dobiti brže nego ikad u ljudskoj istoriji jer smo svi angažovani i zajednički radimo na tome", rekao je Špan u razgovoru za nemački javni servis ZDF.

U narednom periodu, kaže, računa na vakcinu.

"Imamo mnoge naznake o uspešnim ispitivanjima i testiranjima i zato sam optimističan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i verujem da ćemo u narednim mesecima, pri čemu ne želim da se koncentrišem na neki određeni mesec, ali svakako sledeće godine, imati vakcinu na raspolaganju", rekao je Špan, prenela je Hina.

Državni epidemiološki institut "Robert Koh" najavio je u utorak da bi vakcina moglo biti spremna za upotrebu već ove jeseni, ali je kasnije ta vest povučena.

Špan kaže da je problem sa vešću da Rusija ima vakcinu u tome što nema dovoljno pristupačnih podataka o testiranjima.

Ministarka nauke Anja Karliček je pre nekoliko dana izjavila da je "malo verovatno" da će se vakcina naći u širokoj primeni pre sredine naredne godine.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.