Najveći broj prekomernih smrtnih slučajeva u Evropi

Izvor: B92, 30.Jul.2020, 12:19

Najveći broj prekomernih smrtnih slučajeva u Evropi

London -- Engleska ima najveći broj prekomernih smrtnih slučajeva tokom pandemije korona virusa u poređenju sa bilo kojom zemljom u Evropi.

Prema podacima Kancelarije za nacionalnu statistiku period postojanja žarišta u Engleskoj i činjenica da je imala jedan od najvećih broja smrtnih slučajeva u poređenju sa bilo kojom drugom zemljom zajedno su rezultirali da je Engleska imala najveći nivo prekomerne smrtnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropi u celini, preneo je britanski dnevnik "Indipendent".

Prekomerna smrtnost merilo je koliko je više ljudi nego obično preminulo tokom određenog perioda.

ONS navodi da je to najbolji način poređenja uticaja smrtnosti na međunarodnom nivou.

Na međunarodnom nivou, samo Španija je imala veći pik od Engleske, ali kraći period epidemije što znači da je Engleska bila najteže pogođena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.