NBS: Iduće godine oporavak s rastom BDP-a od šest odsto

Izvor: Capital.ba, 18.Nov.2020, 14:28

NBS: Iduće godine oporavak s rastom BDP-a od šest odsto

BEOGRAD – Narodna banka Srbije /NBS/ objavila je danas da će pad bruto domaćeg proizvoda /BDP/ u ovoj godini iznositi jedan odsto, te da naredne očekuje oporavak od krize i rast BDP-a od šest odsto. izvor: Klix.ba NBS je u novembarskom izvještaju o inflaciji precizirala da je korigovala projekciju BDP-a i da će pad u ovoj godini, iznositi jedan, umjesto projektovanih jedan i po odsto. Ukazano je i da je povoljnim kretanjima i u uslovima pandemije virusa korona “doprinosi pre svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << oporavak investicija, koji je brži od očekivanog”. NBS je “kao poseban uspeh” ocijenila i to što se realizuju ne samo planirane državne investicije, već i dodatne investicije, što, kako je ukazano, “doprinosi rastu proizvodnog potencijala”. U izvještaju se napominje da je inflacija u Srbiji, kao i u proteklih sedam godina, na niskom i stabilnom nivou, pri čemu će, “u ostatku ove i tokom naredne godine biti bliža donjoj granici cilja, ispod tri odsto”. Guverner NBS Jorgovanka Tabaković ocijenila je da, zahvaljujući odgovornom vođenju ekonomske politike proteklih godina, monetarna politika i javne finansije Srbije imaju kapacitet da se izbore s najvećom ekonomskom i zdravstvenom krizom u novijoj istoriji. Srna Чланак NBS: Iduće godine oporavak s rastom BDP-a od šest odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Prodaja luksuzne robe u svetu za četvrtinu manja zbog pandemije

Izvor: Beta, 18.Nov.2020

Prodaja luksuzne odeće, nakita i proizvoda za lepotu očekuje se da će ove godine opasti skoro za četvrtinu zbog pandemije koja uništava više od šest godina rasta tog sektora, piše u studiji koju je danas objavila američka konsultantska kuća "Bin" (Bain).Pad će, izgleda, biti manji od prognoze...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.