Izvor: Radio 021, 07.Jun.2020, 21:32

Mobilna aplikacija budućnost plaćanja u restoranima

Veliki lanci restorana pokušavaju da olakšaju plaćanje mušterijama koje ne žele da se izlažu riziku od zaraze virusom korona, a mnogi predviđaju da će poručivanje i plaćanje hrane preko aplikacije na mobilnim telefonima postati dominantno u budućnosti, prenosi CNN.

Trend kojim se obeshrabruju kontakti s drugim ljudima otpočeo je još ranije uz prilagođavanje mušterija i restorana "novoj normalnosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a većina restorana očekuje da će se ljudi sada umesto za plaćanje kreditnom karticom i gotovinom pre odlučiti da plaćaju i poručuju hranu preko mobilnih telefona, radi smanjenja mogućnosti zaraze.

Direktor Starbaksa Kevin Džonson je još početkom maja, kada je govorio o ponovnom otvaranju ovog lanca restorana, istakao da korišćenje gotovine stvara zabrinutost među mušterijama zbog virusa korona.

On je tada saopštio da restoran uvodi dodatne opcije u svoju aplikaciju, kao što je poručivanje glasovnom porukom uz pomoć Siri. Aplikacija već pokazuje koji restorani nude opciju poručivanja preko mobilnog telefona.

Džonson je predvideo da će mobilna aplikacija postati dominantni oblik plaćanja.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.