Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska za sada ne uvodi policijski čas

Mađarska još uvek neće uvesti policijski čas kao meru za suzbijanje korona virusa, ali će vlada u Budimpešti nametnuti stroga ograničenja kretanja na celoj teritoriji države od 28. do i 11. aprila, saopštio je danas mađarski premijer Vikor Orban.

Ograničenja kretanja podrazumeva da će građani Mađarske moći da izkaze iz svojih kuća i stanova samo da bi odlazili na posao ili obavljali radnu obavezu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << objasnio je Orban u obraćanju medijima povodom epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Nove mere donete su na osnovu primera primene međunarodnih zakona u sličnim situacijama, saopšteno je u Budimpešti. Cilj novih ograničenja je pokušaj da se u javnosti odvoje stariji od mladih, s obzirom da je uredbom mađarske vlade propisano da osobe starije od 65 godina mogu kupovati u prodavnicama i apotekama samo između devet ujutro i podneva.

Mađarski premijer Orban očekuje da će dodatnom regulativom smanjiti broj kontakta među građanima i tako usporiti širenje virusa.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.