MIT: Distanca od dva metra rizična kao i na 20 metara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 13:17

MIT: Distanca od dva metra rizična kao i na 20 metara

Rizik od zaražavanje korona virusom isti je na distanci od dva metra kao i na distanci od 20 metara, čak i kada se nose maske, upozorava se u novoj studiji prestižnog Instituta za tehnologiju u Masačustetsu (MIT).

Profesori MIT Martin Bazant i Džon Buš koji predaju hemijski inženjering i primenjenu matematiku razvili su metod za izračunavanje rizika od izlaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusu koristeći različite faktore rizika među kojima su najznačajniji vreme provedeno u zatvorenom prostoru, cirkulacija i kvalitet prečišćavanja vazduha, imunizacija, soj virusa u cirkulaciji, korišćenje maski i varijabile kao što su brzina disanja, uzimanje hrane, komuniciranje ili pevanje, prenosi CNBC.

Ovim istraživanjem dvojica naučnika su doveli u pitanje preporuke Nacionalnih centara za kontrolu i prevenciju bolesti i Svetske zdravstvene organizacije.

"Ukazali smo da realno nema mnogo koristi od primene pravila o minimalnoj distanici od 2 metra, posebno kada ljudi nose maske jer pod maskama se povećava broj udisaja, a samim tim i rizik od infekcije", tvrdi profesor Bizant.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Distanca od dva metra rizična kao i na 20 metara

Izvor: B92, 24.Apr.2021

Rizik od zaražavanje korona virusom isti je na distanci od dva metra kao i na distanci od 20 metara, čak i kada se nose maske, upozorava se u novoj studiji prestižnog Instituta za tehnologiju u Masačustetsu (MIT)...Profesori MIT Martin Bazant i Džon Buš koji predaju hemijski inženjering i primenjenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.