Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 17:13

Korona ne deluje na Skakavce

Grashopers od nastavka šampionata istopio prednost Lozane sa 15 na pet bodova

Od nastavka prvenstva, prednost Lozane u odnosu na Grashopers spala je sa 15 na svega pet bodova, što je Skakavcima dalo nadu da mogu da se dokopaju direktne promocije u švajcarsku Super ligu. Pre izbijanja pandemije korona virusa niko ovakav scenario nije mogao ni da zamisli. Lozana je bila ubedljiva čitave sezone.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nešto se u ekipi Plavo-belih desilo u međuvremenu i kola su naglo krenula nizbrdo. Na šest “postkoronarnih“ mečeva, Lozana je zabeležila samo jednu pobedu, tri remija i dva poraza. Primera radi, u 23 pre “raspuštanja“ izgubila je samo tri meča. Pritom, na tih šest mečeva, njena mreža tresla se 11 puta, što su gotovo dva primljena gola u proseku. Mnogo više u odnosu na 18 iz prethodne 23 utakmice, što nije ni pogodak u proseku.

Stoga na današnjem meču sa Šafhauzenom (18.15), lider Čelindž lige ima imperativ pobede. Gost je pretposlednji, ali ne mora previše da brine za opstanak, jer i pored četiri vezana meča bez trijumfa ima zalihu od 12 bodova u odnosu na poslednjeplasirani Kjaso.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U međuvremenu, Grashopers je koristio gotovo svaki poklon ekipe kojoj čitave sezone gleda u leđa. Čak je četiri kola i sam tukao Lozanu. Najveće zasluge za preporod kluba iz Ciriha idu na račun Zoltana Kadara koji je 15. maja sa prešao pomoćnog na mesto glavnog trenera i od tada bio gotovo perfektan. Mađarski stručnjak na klupi je zamenio Gorana Đuričina, austrijanca koji je prethodno palicu preuzeo od Ulija Fortea, ali je u Cirihu potrajao samo dve utakmice. Da korona virusa, a sa njim i krize nije bilo, do smene verovatno ne bi došlo. Kadar je u pauzi imao dovoljno vremena da radi sa ekipom i usadi im svoje zamisli. Malo je reći da je uspeo. Rezultati sami govore – pet pobeda i remi. Povratak u elitu samo godinu dana posle ispadanja, bez ikakvi baraža, sada deluje kao realan domet, posebno jer Grashopers ponovo očekuje meč sa Lozanom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, pre toga će mađarski stručnjak morati da položi još dva test, prvi u Vilu protiv istoimenog protivnika (20.30). Vil od nastavka šampionata beleži pristojne rezultate. Osvajač kupa Švajcarske osvojio je deset od maksimalnih 18 od restarta, ali i pored toga ne može gore, a ono što je najbitnije, ni dole. Iako je poražen samo jednom od restarta, Vil samo na jednoj utakmici nije primio gol u tom periodu, što će Skakavci svakako umeti da iskoriste. Ove sezone uspeo je u sva tri navrata kada su se dva tima sastajala i to uz gol razliku 8:1.

ŠVAJCARSKA 2 – 30. KOLO

Petak

18.15: (1,30) Lozana (5,30) Šafhauzen (8,00)

 18.15: (1,65) Vaduc (4,00) Lozana Ouši (4,50)

20.30: (4,60) Vil (3,60) Grashopers (1,70)

Subota

18.15: (4,60) Kjaso (3,60) Krijens (1,70)

20.30: (1,95) Arau (3,50) Vintertur (3,50)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.