Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 20:35

Korona načela Lajpcig, Leverkuzen ga dotukao (VIDEO)

Leverkuzen se definitivno vratio u formu – 3:1

Imao je Red Bul Lajpcig dva protivnika večeras na svom terenu. Prvo ga je korona uzdrmala, proredila mu redove, zadržala i trenera kod kuće, a onda ga je Leverkuzen dotukao.

Crveni bikovi nisu mogli da računaju na golmana Gulačija, na Poulsena, Novou, Orbana, Simakana, kao ni na prvog trenera Džesija Marša. Svi imaju koronu. Na gol je stao Martinez, kojem je to tek druga utakmica u Bundesligi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u karijeri. Sve je navodilo da se neće meč sa Leverkuzenom dobro završiti po Lajpcig, na kraju je tako i bilo. Umesto leka obolelim rivalima, Farmaceuti su doneli arsenal oružja kojim su izrešetali mrežu domaćina pred praznim tribinama – 3:1.

Nije imao vremnena ni prostora gost sa Baj arene za milost. Morao je da iskoristi svaku priliku da pobedi, jer je posle serije od četiri meča bez trijumfa u Bundesligi uspeo prošle nedelje kod kuće da savlada Bohum sa jedva 1:0, pa mu je ovo bila prilika da pokaže sebi i drugima da je izašao iz krize.

U tom stilu su gosti zaigrali od starta, uspostavili su dominaciju terenom i već u 8. minutu su došli do gola, koji je na kraju poništen posle VAR asistencije. Ali je bio poruka Crvenim bikovima šta ih čeka u ovom okršaju.

Potpuna ofanziva i pritisak Leverkuzenu su se isplatili u 21. minutu. Očajno je izgledala odbrana Red Bula, uhvaćena na spavanju visoko od svog gola, Virc je pobegao i pogodio za 1:0. A, nepunih 15 minuta kasnije na sličan način, ponovo loptom iz dubine iza leđa visoko postavljene odbrane rivala Farmaceuti su došli i do drugog gola preko Dijabija.

Drugi deo je krenuo ofanzivom Red Bula, nije imao više šta da čeka, niti šta da izgubi. Soboslaj je ulaskom u igru pokrenuo Bikove, bilo je mnogo više događanja pred golom Leverkuzena, a kao kruna te dosta bolje igre stigao je i gol. Andre Silva je pobegao čuvarima, dočekao centaršut i glavom poslao loptu u mrežu.

Samo što je sve to bilo prekratkog daha za Lajpcig. Umesto potpunog pritiska za izjednačenje, usledio je hladan tuš samo tri minuta kasnije. Kontra pet na četiri Farmaceuta, udarac Frimponga koji je pogodio Anhelina i u visokom luku završio u mreži domaćih.

Nije bilo dosadno do kraja. Najpre je Dijabi u 72. minutu pogodio stativu, mogao je da stavi tačku na utakmicu, a u 88. se rodila nada za domaćina, dosuđen je penal, koji je Soboslaj – promašio. Baš ništa ove večeri nije bilo uz Crvene bikove...

BUNDESLIGA - 13. KOLO

Petak

Štutgart - Majnc 2:1 (1:1)

/Ito 21, Sosa 51 - Hak 39/

Subota

Bohum - Frajburg 2:1 (0:0)

/Polter 54, Pantović 82, - Linhart 52/

Grojter Firt - Hofenhajm 3:6 (1:2)

/Leveling 22, Tilman 46, Hrgota 68 - Bebu 32, 62, 80, Ruter 40, 58, Majerhofer 68ag/

Herta - Augzburg 1:1 (1:0)

/Rihter 40 - Gregorič 90+7/

Keln - Menhengladbah 4:1 (0:0)

/Ljubičić 55, Ut 77, Duda 78, Anderson 90+3 - Hofman 74/

Volfzburg - Dormund 1:3 (1:1)

/Veghorst 2, Džan 35pen, Malen 55, Haland 81/

Bajern - Arminija Bilefeld 1:0 (0:0)

/Sane 71/

Nedelja

Ajntraht - Union Berlin 2:1 (1:0)

/Sou 22, Ndika 90+5 - Kruze 62/

RB Lajpcig – Leverkuzen 1:3 (0:2)

/Silva 62 – Virc 21, Diabi 34, Frimpong 64/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.