Kisić: Mere opomena, lekari na izmaku snaga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 14:05

Kisić: Mere opomena, lekari na izmaku snaga

Ministarka rada i članica Kriznog štaba vlade Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su mere za suzbijanje korona virusa koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan.

Prema njenoj oceni, nije dovoljno što su mere određene samo za vikend i što je radno vreme tokom vikenda skraćeno.

"Da li je dovoljno dva dana? Nije doboljno ni dva, ni 20 ni 220. Zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moramo da sprečimo da se zarazimo, to je suština. Korona virus je prevazišao zdravstvena pitanja", rekla je Kisić Tepavčevićeva za televiziju Prva.

Istakla je da su lekari na izmaku snaga i podsetila na podatak da je više od 600 zdravstvenih radnika pozitivno, a da ih je 16 hospitalizovano.

Govoreći o korona-žurkama, kazala je da je jasno da su svi željni proslava, ali je istakla da će "ispaštati svi ako se pojedinci neodgovorno ponašaju".

Na pitanje o merama na skijalištima, Kisić Tepavčevićeva je navela da, iako ljudi vole da odlaze na skijanje, moraju da znaju da je ova godina drugačija od ranijih.

"Ko je sebi omogućio takav luksuz da ode na planinu, treba da zna da ne može da se ponaša kao prethodnih godina jer se mnogi sa planina vraćaju bolesni. Odmah traže smeštaj u bolnici, traže ga odmah i preko reda i tek tad vide da je virus ozbiljan", napomenula je ministarka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AKTUELNO: U Srbiji 2.809 novih slučajeva korona virusa, preminulo 14 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021, 09:33

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.809 novih slučajeva korona virusa, a preminulo je 14 osoba. Od poslednjeg preseka testirano je 10.368 uzoraka, objavljeno je na zvaničnom sajtu kovid.19...Na bolničkom lečenju je 3.912 pacijenata, od kojih su 162 na respiratoru. Od početka epidemije u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.