Kikindskim penzionerima nedostaju okupljanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 15:03

Kikindskim penzionerima nedostaju okupljanja

U Gradskom udruženju penzionera u Kikindi nisu imali gubitaka ljudskih života od posledica korona virusa. Kikindski penzioneri su u najvećoj meri vakcinisani sa tri doze, prostorije njihovog udruženja su od prvog dana vakcinalni punkt, a sada očekuju što skoriji završetak pandemije i povratak redovnim aktivnostima koje im najviše nedostaju.

Kikinđanka Jela Veličkov u penziju je otišla posle 35 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada kao vaspitačica, bez jednog dana bolovanja, a sada je jedna od 7.000 članova Gradskog udruženja penzionera u Kikindi i članica Kulturno umetničkog društva ''Sunčana jesen'' koje postoji u okviru kikindskog udruženja. Posle dve godine od proglašenja pandemije, svi kikindski penzioneri su se vakcinisali, tako da je bilo sporadičnih slučajeva pojave virusa, ali bez gubitaka života od posledica korona virusa. Kikindskim penzionerima najviše nedostaju okupljanja.

''Mi smo u toku godine imali mnogo koncerata, učestvovali smo na svim manifestacijama u gradu i u okolini, tako je sve to ono što nam jako nedostaje'', kaže Jela Veličkov, penzionerka iz Kikinde.

Kulturno umetničko društvo ''Sunčana jesen'' danas ima 80 članova, koji su nastupali po celoj zemlji, ali je pandemija potpuno obustavila funkcionisanje KUD-a. Međutim, Kikinđani ne gube optimizam i nadaju se što skorijem okupljanju.

''Zajedno starimo, ne osećamo se starima, jedni druge pokrećemo, pomažemo. Ove dve godine su nas mnogo unazadile što se tiče našeg rada, nismo više tako pokretni, ne sastajemo se redovno, jedva čekamo da sve ovo prođe'', dodaje Radojka Grujić, predsednica KUD-a ''Sunčana jesen''.

Kikindski penzioneri od prvog dana pandemije pokazali su veliku odgovornost, prostorije u kojima su se okupljali postao je vakcinalni punkt, redukovali su okupljanja, ujedno pružajući pomoć svim članovima u nabavci namirnica i ogreva.

''Sve im je u jednom trenutku prekinuto, kao da im je otet jedan deo njihovog života, ali u svakodnevnom razgovoru i kada se vidimo, ja im poručim da ćemo sve nadokanditi, bitno je da su svi živi i zdravi, a što se tiče igre i muzike, sve ćemo nadoknaditi'' – ističe Milan Periz, predsednik Gradskog udruženja penzionera Kikinda.

Na području Kikinde živi oko 14.000 penzionera, dok ih je oko 7.000 u Gradskom udruženju, koje pored Kikinde ima i mesna udruženja po selima, a osnovano je pre više od 70 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.