KORONA ĆE BITI PRISUTNA JOŠ DUGO! Američki stručnjak: Ne, ovaj virus NEĆE NESTATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 23:31

KORONA ĆE BITI PRISUTNA JOŠ DUGO! Američki stručnjak: Ne, ovaj virus NEĆE NESTATI

Jedan od vrhunskih američkih stručnjaka za javno zdravlje kaže da će virus biti prisutan još dugo, uprkos Trampovoj tvrdnji da će "proći i bez vakcine".

Doktor Tom Inglesbi je ocenio da je verovatno da je do sada zaražen samo mali procenat stanovništva, "tako da je većina i dalje podložna tom virusu".

Inglesbi je direktor Centra za zdravstvenu bezbednost Medicinskog fakulteta Džons Hopkins - Blumberg.

On je rekao da je to "stvarno gadan virus", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a da se ipak u SAD dovoljan broj ljudi ne testira, niti se traga za kontaktima onih koji su na testu pozitivni - za onima od kojih su se zarazili, ili za onima koje su mogli zaraziti.

Inglesbi je upozorio na opasnost od ponovog otvaranja preduzeća i vraćanja Amerikanaca aktivnostima "kao pre", što će dovesti do povećane "socijalne interakcije, bržeg širenja virusa i većeg broja zaraženih''.

Reagujući na Trampovu tvrdnju da će virus "jednostavno nestati", Inglesbi je rekao: "Ne, ovaj virus neće nestati. Nadajmo se da ćemo naučiti da živimo s njim i da ćemo moći da smanjimo rizik prenošenja. Ali taj virus će ostati kao problem u SAD i širom sveta dok ne budemo imali vakcinu".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.