KORONA BOMBA IZ RUSIJE: Tvorac bojnog otrova Novičok napravio lek protiv kovida-19

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 09:30

"KORONA BOMBA" IZ RUSIJE: Tvorac bojnog otrova "Novičok" napravio lek protiv kovida-19

U toku su pregovori sa Ministarstvom zdravlja i drugim regulatorima o puštanju na tržište špriceva i kapaljki sa lekom

Jedan od tvoraca bojnog otrova "Novičok" Leonid Rink namerava da u najskorije vreme počne da proizvodi antivirusni i imunomodulatorni lek "Imofon" koji se bori protiv kovida-19 i drugih virusnih bolesti.

- Lek deluje protiv virusnih bolesti, savršeno obnavlja ćelije nakon rada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovog imunološkog sistema, odnosno eliminiše citokinsku oluju (kada imunitet počinje da uništava svoj organizam) koji je, po mišljenju mnogih stručnjaka, jedan od uzroka smrtnosti od  virusa korona - rekao je Rink.

Lek se zasniva na leku "Diucifon" (sintetizovan u Sovjetskom Savezu 1967. godine). Bio je predviđen za lečenje gube i do 2000-ih godina bio je na listi lekova od vitalnog značaja. Sada je eliminisan glavni nedostatak sovjetskog "Diucifona" - loše rastvaranje u vodi, odnosno u krvnoj plazmi. Novi lek je dobio naziv "Imofon", a on kombinuje snažan strani antivirusni lek "Dapson" i dve molekule metiluracila koji zajedno aktiviraju razmenu materija u tkivima i podstiču proces regeneracije.

Osim borbe protiv virusa korona, novi lek je predviđen i za lečenje lupusa, sklerodermije, reumatoidnog artritisa, psorijaze, alergije, leukemije i plućne bolesti.

Prema rečima Rinka, do danas je lek testiran na oko 700 starijih pacijenata, dobrovoljaca.

- Nije zabeležen nijedan teži slučaj niti smrt nakon zaražavanja - rekao je naučnik.

Sada njegova kompanija Interregionalno trgovinsko-industrijsko udruženje "Intervita" proizvodi eksperimentalne serije novog leka radi provere njegovog delovanja na različite patologije.

Rink je počeo da se bavi lekovima pošto je prekinuto pravljenje hemijskog oružja u Rusiji devedesetih godina prošlog veka

Takođe su u toku pregovori sa Ministarstvom zdravlja Rusije i drugim regulatorima o puštanju na tržište špriceva i kapaljki sa lekom. Prema rečima naučnika, jedna doza leka koštaće oko hiljadu rubalja (skoro 11 evra).

On je istakao da je efikasnost "Diucuifona" potvrđena kliničkim ispitivanjima i da postoji više od 650 publikacija o uspešnom lečenju različitih patologija pomoću tog leka.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.