KADA ĆE SE RUSKA EKONOMIJA OPORAVITI OD KORONA KRIZE? Odgovor dao moskovski gradonačelnik

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020, 15:02

KADA ĆE SE RUSKA EKONOMIJA OPORAVITI OD KORONA KRIZE? Odgovor dao moskovski gradonačelnik

Gradske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu

Najvažniji cilj moskovskih vlasti u ovom momentu je da spreče zatvaranje firmi, rekao je danas gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin i ocenio da bi ekonomija glavnog grada Rusije mogla da počne da se oporavlja za nekoliko meseci "na kraju pandemije korona virusa".

- Siguran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam da ćemo za nekoliko meseci završiti ovu priču sa pandemijom i jednostavno nastaviti rast. Oporaviće se svi sektori ugroženi tokom pandemije. Moraju da se oporave - rekao je Sobjanjin.

Istakao je da će gradske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu, a da im je danas glavni cilj da spreče karantin i zatvaranje firmi.

Prema njegovim rečima, mala i srednja preduzeća u Moskvi se veoma aktivno razvijaju, a danas značajan deo stanovnika Moskve radi u malim preduzećima.

Kaže da su moskovske vlasti razvile program, zajedno sa federalnim vlastima, kako bi podržale mala preduzeća.

Napomenuo je da se firme već sada oporavljaju od restriktivnih mera koje su bile na snazi tokom proleća.

- Generalno, obim trgovine danas je na nivou prošlogodišnjeg - rekao je Sobjanjin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.