Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dvoje preminulo od virusa korona u Banjaluci

Još dva pacijenta zaražena koronavirusom su preminula u Banjaluci, na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKCRS), saopšteno je iz te ustanove.

U Bosni i Hercegovini je registrovano 408 osoba zaraženih koronavirusom, 17 se oporavilo, a 12 osoba je preminulo, prenosi N1.

"Uprkos maksimalnim naporima lekara i osoblja naše ustanove da im spase život, preminula su dva pacijenta, muškaraci starije životne dobi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << navodi se u saopštenju UKC.

To su pacijenti iz Banjaluke i Laktaša, kod kojih je ranije bilo potvrđeno prisustvo koronavirusa. Oni su imali i više hroničnih oboljenja. Pacijent iz Banjaluke lečio se u Klinici za infektivne bolesti od 22. marta, a pacijent iz Laktaša od 27. marta.

Ministar zdravlja i socijalne politike Republike Srpske Alen Šeranić je potvrdio je da je u tom entitetu novih 25 osoba zaraženo koronavirusom. Testirano je 179 uzoraka, od kojih je 25 novih slučajeva potvrđenih na koronavirus. Radi se o 12 žena i 13 muškaraca.

"Dvadeset novoobolelih je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša i jedan iz Šipova. Uglavnom se radi o porodičnim klasterima, međutim, javljaju nam se i pojedini slučajevi gde ne znamo tačne kontakte", rekao je Šeranić.

Dosad je u Republici Srpskoj zaraženo 226 osoba.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.