Inovio: Naš kandidat za vakcinu protiv kovida je bezbedan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 15:29

Inovio: Naš kandidat za vakcinu protiv kovida je bezbedan

Američka biotehnološka kompanija "Inovio farmaseutikals" je objavila danas da je njen kandidat za vakcinu protiv kovida-19 bezbedan, da se dobro podnosi i da proizvodi imuni odgovor protiv korona virusa u svim testiranim starosnim grupama.

Takva vest je prouzrokovala da akcije kompanije skoče za 7 odsto na 7,34 dolara uoči zvaničnog početka trgovanja.

U ispitivanju je učestvovalo oko 400 učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << starijih od 18 godina u 16 američkih gradova, prenosi agencija Rojters, i dodaje da je iz kompanije saopšteno da je odabrala dozu od 2 mg za treću fazu testiranja.

Kompanija "Inovio" planira da preliminarne rezultate dobijene u okviru srednje faze ispitivanja prijavi američkoj Administraciji za hranu i lekove (FDA).

Ista kompanija je prošlog meseca saopštila da je američka vlada povukla sredstva za finansiranje studije u kasnoj fazi ispitivanja kandidata za vakcinu, i da će se testiranje sada uglavnom realizovati van zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.