Iako mi nismo krivi, osećamo odgovornost

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2020, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iako mi nismo krivi, osećamo odgovornost

Ivan Radojević o slavlju posle kog se korona raširila u Čačku PROSLAVA punoletstva u Čačku, koja je bila u jednom restoranu 7. marta, postala je "izvorište" virusa korona. Čak šest od sedam osoba zaraženih virusom kovid-19 u ovom gradu bili su gosti na ovom rođendanu, čiji je domaćin bio čačanski privrednik Ivan Radojević, koji je detetu pravio slavlje. On, ekskluzivno za "Novosti", govori o tome kako je došlo do ove neprijatne situacije i kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su gosti sa veselja morali u izolaciju.- Rođendan smo zakazali još prošle godine, a slavlje je održano pre nego što je doneta zabrana okupljanja, kada niko nije razmišljao - ispričao nam je Radojević. - Došli su nam kumovi iz Minhena, kao i naši prijatelji.Jedna od gošća bila je i devojka iz Minhena, ćerka Radojevićevih dugogodišnjih prijatelja. Ne znajući da je zaražena virusom, prisustvovala je veselju na kome je bilo oko 200 ljudi.Reč je o devojci koja je živela u Čačku, pa je otišla u Nemačku, gde radi u BMV. Ništa nije ukazivalo da je ona obolela. Slavlje je proteklo u najboljem redu, i tako je bilo sve do dan-dva posle toga kada se sve pretvorilo u noćnu moru - kazao nem je Radojević.Prvo je konstatovan virus kod devojke iz Minhena, a potom i kod ostalih gostiju sa rođendana - doktorke iz ZzJZ u Čačku, direktora najvećeg preduzeća u Čačku, potom kod još dve osobe, i kod doktorke koja takođe radi u ZzJZ, a koja je bila u kontaktu sa ranije inficiranom koleginicom iz ove ustanove.- Svi oni su naši bliski prijatelji, naši gosti. Niko od njih nama nije prebacio, niti nas je za bilo šta krivio. Ali, ipak, osećamo izvesnu odgovornost i ne može da nam bude prijatno. Sreća je što niko od obolelih nema teže znakove bolesti i svi se oporavljaju. Evo, sutra ističe 14. dan, odnosno period izolacije, i nadamo se, daće Bog, da se na ovome završi - zaključio je Ivan.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Član tima koji je otkrio lek protiv korone govori za "Novosti": Ima ga dovoljno i jeftin je!

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2020

Janis Rusel iz Marselja među stručnjacima koji su se primakli rešenju zagonetke KOVID-19. Posle zajedničke primene hidroksihlorokina i antibiotika, zaraza nestala DIREKTOR Mediteranske infektološke klinike iz Marselja Didije Rault na dobrom putu je da spase čovečanstvo od...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.