Greta Tunberg se vakcinisala: Niko nije siguran FOTO

Izvor: B92, 27.Jul.2021, 22:44

Greta Tunberg se vakcinisala: Niko nije siguran FOTO

Švedska aktivistkinja za zaštitu životne sredine Greta Tunberg danas je primila prvu dozu vakcine protiv virusa korona.

"Zahvalna sam i privilegovana što živim u delu sveta gde mogu da se vakcinišem", napisala je na Tviteru uz fotografiju flastera na mestu uboda na levoj ruci.

"Niko nije siguran dok svi nisu sigurni", istakla je ona.

Pozivajući se na "Njujork tajms", mlada aktivistkinja je napisala da je do sada 84 odsto doza primenjeno u zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s visokim i višim srednjim dohotkom, a 0,3 procenata iskorišćeno je u državama s niskim dohotkom.

"Vakcinacija spasava živote", objavila je Greta.

U Švedskoj je 77 odsto odraslog stanovništva do sada primilo barem jednu dozu vakcine, a gotovo polovina odraslih je u potpunosti vakcinisana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vakcinisala se Greta Tunberg

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2021, 18:55

Aktivistkinja za zaštitu okoline Greta Tunberg primila je prvu dozu vakcine. Navela je kako je distribucija doza širom svijeta izrazito neujednačena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.