Gojković: Građani sa simptomima da se jave i u vreme policijskog časa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2020, 13:57

Gojković: Građani sa simptomima da se jave i u vreme policijskog časa

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković podsetio je danas da građani sa simptomima koji ukazuju na mogućnost zaraze korona virusom mogu da se obrate covid ambulantama i u vreme policijskog časa.

"Bez obzira što je u toku policijski čas i postoji zabrana kretanja, apelujem i molim sve građane Republike Srbije koji imaju simptome bolesti, pa makar oni bili i najmanji mogući, da ne odlažu posete lekaru, da se jave u covid ambulante i da mere koje se sprovode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u ovom trenutku ne budu razlog za neki izgovor kasnog javljanja lekaru", rekao je Gojković za Tanjug.

Naglašava da je cilj da svim građanima bude pružena pravovremena i nadasve brza zdravstvena usluga, te da "zbog toga sve ustanove rade punim kapacitetom i bez ikakvog vremenskog ograničenja".

"Takođe, apelujem i da se ova molba i želja da oni koji su oboleli dođu što pre kod lekara, ne zloupotrebljava, jer stvarno imamo i neke neodgovorne pojedince koji pokušavaju da na ovaj način, praveći se da su bolesni, jednostavno, da kažem, pod navodnicima, zaobiđu utvrđene mere, ali time najviše rizikuju svoje i zdravlje drugih", rekao je Gojković.

Naglašava da policija nikome neće praviti problem i neće biti prepreka da građani kojima je potrebna zdravstvena usluga, odnosno građani sa simptomima, stignu do covid ambulante.

"Mi smo svi na istom zadatku, i policija, i vojska, i zdravstveni sistem, a to je da građanima kojima je potrebna zdravstvena nega, da pomognemo. Dakle, slobodno, bilo koji građanin, ako ima bilo kakav simptom ima vezan za respiratornu infekciju, slobodno da se javi u nadležnu zdravstvenu ustanovu", apelovao je Gojković.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gojković: Građani sa simptomima da se jave i u vreme policijskog časa

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković podsetio je danas da građani sa simptomima koji ukazuju na mogućnost zaraze virusom korona mogu da se obrate kovid ambulantama i u vreme policijskog časa..."Bez obzira što je u toku policijski čas i postoji zabrana kretanja, apelujem i molim sve...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.