GLASAMO ZA ZEMLJU U KOJOJ ŽELIMO DA ŽIVIMO: Putin pozvao Ruse da izađu na referendum (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2020, 16:26

GLASAMO ZA ZEMLJU U KOJOJ ŽELIMO DA ŽIVIMO: Putin pozvao Ruse da izađu na referendum (VIDEO)

Glasanje je počelo 25. juna, a Putin je rekao da je tako učinjeno da bi se zaštitilo zdravlje ljudi dok traje pandemija virusa korona

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je građane Rusije da izađu sutra na glasanje o izmenama Ustava.

- Sutra je glavni dan glasanja. Molim svakoga da kaže svoju reč. Svaki glas je važan - poručio je Putin u obraćanju građanima.

Putin je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da građani Rusije daju glas za zemlju u kojoj žele da žive, a izmene Ustava će stupiti na snagu samo ako ih narod odobri.

- Ne glasamo za puke izmene izražene u jasnim pravnim normama. Glasamo za zemlju u kojoj želimo da živimo. Sa savremenim obrazovanjem i zdravstvenom zaštitom, sa pouzdanom socijalnom zaštitom građana. Sa efikasnom vlašću koja je u službi društva. Glasamo za zemlju za koju radimo i koju želimo da predamo našoj deci i unucima - poručio je Putin.

Predsednik Rusije je izrazio uverenje da svako na taj način pokazuje da misli pre svega na svoje bližnje i oslanja se na vrednosti koje objedinjuju sve građane.

- A to su istina i pravda. To je poštovanje prema radnom čoveku, prema ljudima starijih pokolenja. To je porodica i briga o deci. O njihovom duhovnom vaspitanju. Izmene Ustava – ako ih budete podržali – jačaju te vrednosti i principe kao najviše, bezuslovne ustavne garancije - rekao je Putin.

.

Predsednik Rusije se obratio građanima putem TV iz Tverske oblasti gde je otkriven memorijal Sovjetskom vojniku.

Predsednik Rusije je u januaru 2020. godine predložio niz izmena u osnovni zakon zemlje koji će ovaj dokument učiniti usklađenijim sa savremenim potrebama. Posle rasprave radne grupe o izmenama Državna duma Rusije je 11. marta usvojila predlog zakona koji je dao Putin. Istog dana predlog je odobrio Savet Federacije. Nakon toga ruski predsednik potpisao je ukaz kojim se nalaže da glasanje o izmenama Ustava bude 22. aprila, ali je ovaj datum kasnije odložen zbog pandemije virusa korona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SVAKI GLAS JE VAŽAN" Glasanje o izmenama Ustava Rusije organizovano i u ambasadi RF u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020, 09:29

Glasanje o izmenama Ustava počelo 25. juna kako bi se stanovništvo zaštitilo od pandemije virusa korona, a danas je finalni dan...Građani Rusije se izjašnjavaju o izmenama Ustava, a glasačko mesto otvoreno je i u ambasadi Rusije u Srbiji...Ambasada je na svom Tviter nalogu objavila informaciju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.