Francuska dilema: Da li svaki dan ići po hleb?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska dilema: Da li svaki dan ići po hleb?

Usled pandemije korona virusa, dnevni ritual kupovine hleba u Francuskoj postao je opterećen moralnim i građanskim obzirima, i naravno, onim povezanim sa javnim zdravljem, što je u prošlosti bilo nezamislivo.

Ostajanjem kod kuće i odricanjem od svakodnevnog odlaska po ovu omiljenu namirnicu neki Francuzi danas nastoje da se zaštite od zaraze, ali i izraze solidarnost sa lekarima i medicinskim osobljem koje se u prepunim bolničkim odeljenjima bori za ljudske živote.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Međutim, kupovina sveže vekne hleba, popularnog bageta, za neke je ipak pogodan izgovor da se dom nakratko napusti u vreme kada postoji i zabrana kretanja.

Kako prenosi Asošiejtid pres, gradonačelnik Sanari-sur-mera, gradića na mediteranskoj obali, zabranio je svakodnevni odlazak po hleb u nameri da sugrađane zadrži u njihovim domovima.

Tako će oni koji budu viđeni kako iz pekare izlaze sa samo jednom veknom biti suočeni sa novčanom kaznom u iznosu 135 evra.

"Ako u pekaru idete jednom nedeljno, rizik po sebe, pekara i one koji se nalaze oko njega i oko vas smanjujete sedam puta", rekao je gradonačelnik Ferdinand Bernar.

"Možete da zamrzavate hleb, a možete i bez njega", dodao je on.

Jedan broj Francuza ovih dana kupuje vekne u većim količinama, da bi ih potom stavio u zamrzivač, što je doskora bilo gas.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Francuska dilema: Da li svaki dan ići po hljeb?

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2020

PARIZ - Usljed pandemije korona virusa, dnevni ritual kupovine hljeba u Francuskoj postao je opterećen moralnim i građanskim obzirima, i naravno, onim povezanim sa javnim zdravljem, što je u prošlosti bilo nezamislivo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.