Fajzer ispituje i treću dozu vakcine protiv Kovida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 14:59

Fajzer ispituje i treću dozu vakcine protiv Kovida

Farmaceutska kompanija Fajzer saopštila je danas da je počela ispitivanje treće doze svoje vakcine protiv kovida u okviru stretegije zaštite od mutiranih sojeva korona virusa.

Zdravstvene vlasti kažu da prva generacija vakcina protiv kovida 19 još uvek štiti od varijanti koje su se pojavile u različitim delovima sveta.

Međutim, proizvođači počinju da se pripremaju za slučaj da se pojave sojevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << virusa koji su otporniji na vakcine, navodi Rojters.

Fajzer je saopštio da će u ispitivanju treće doze učestvovati 144 volontera kako bi se utvrdilo da li će dodatna doza data šest do 12 meseci posle prve dve ojačati imuni sistem dovoljno da se odbrani od mutiranog virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FAJZER IDE KORAK DALJE: Ispituju mogućnost davanja i treće doze vakcine

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021

Fajzer ispituje treću dozu svoje vakcine.. Farmaceutska kompanija Fajzer saopštila je danas da je počela ispitivanje treće doze svoje vakcine protiv kovida u okviru stretegije zaštite od mutiranih sojeva korona virusa...Zdravstvene vlasti kažu da prva generacija vakcina protiv kovida 19 još uvek...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.