Izvor: Radio 021, 15.Okt.2020, 08:08

FOTO: Objavljena nova kovid-mapa Evrope, samo jedna regija zelena

Belgijsko ministarstvo spoljnih poslova na svojoj internet stranici objavilo je svetsku mapu zaraze virusom korona.

Mapa je predstavljena u bojama, od kojih su crvena i narandžasta znak da se u toj zemlji nalazi veliki broj zaraženih, dok je zelenom označena "bezbedna" zemlja sa malim brojem obolelih.

Na toj mapi jedino područje koje je obojeno zelenom je hrvatska Istra.

Posle najnovijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ažuriranja, Istarska županija ostala je poslednja regija označena zelenom bojom na korona mapi Evrope.

U utorak su bile tri poslednje zelene tačkice u moru crvenih, narandžastih i žutih tonova, ali su danas dve od njih - Varaždinsku županiju i severozapadnu Bugarsku, Belgijanci sklonili sa korona mape.

Kako se navodi, jedine dve regije u celoj EU u koje Belgijanci mogu da putuju, što se tiče vlasti u Briselu, jesu špansko ostrvo La Palma na Kanarima i Istra u Hrvatskoj.

Mapu možete pogledati OVDE.

Autor: Tanjug, Seebiz

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.