Evropa: Novi soj korona virusa širi se Austrijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2021, 10:46

Evropa: Novi soj korona virusa širi se Austrijom

Novi britanski soj korona virusa sve je prisutniji u Austriji, a to sada pokazuje i besplatno masovno testiranje, koje se aktuelno sprovodi u Beču.

Detaljna provera pozitivnih rezultata testiranja samo u jednom centru za testiranje je pokazala da 14, od 83 uzorka, najverovatnije sadrži britansku mutaciju virusa.

Ekstremno zarazni soj potvrđen je u pokrajini Štajerskoj, a prethodno i u drugim pokrajinama, što pokazuje da se širi Austrijom.

Aktuelno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema studiji Medicinskog univerziteta, uzrok oboljenja kod do 17 odsto slučajeva je u Beču novi soj.

U Beču se svi pozitivni PCR testovi automatski analiziraju i na novi soj, saopštio je sekretar za zdravstvo Beča Peter Haker.

On je, kada je dao u nalog za dodatnu analizu svih pozitivnih rezultata, rekao i da ga ne bi iznenadilo da je kod 15 do 20 odsto zaraženih prisutan novi soj.

U Albaniji ostaje policijski čas zbog porasta broja zaraženih

Analizirajući epidemiološku situaciju za poslednje dve nedelje, albanski nacionalni komitet eksperata za kovid-19 odlučio je da na snazi ostane odluka o policijskom času u trajanju od 22 časa do šest ujutru.

Policijski čas je u Albaniji uveden 11. novembra, a zbog velikog broja zaraženih na dnevnom nivou, i dalje ostaje na snazi, saopštili su iz nacionalnog komiteta, prenosi agencija MIA.

Veliki broj zaraženih je posledica okupljanja za novogodišnje i božićne praznike i dolaska građana koji rade u inostranstvu, zaključili su albanski zdravstveni eksperti.

Tokom poslednje dve sedmice povećao se i broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama, saopštila je ministarka zdravlja Ogerta Manastirliju.

Ona je rekla i da se produžava držanje nastave na daljinu za univerzitete, a zabranjen je i avionski saobraćaj sa Velikom Britanijom do 1. februara.

U periodu od 2. do 15. januara zabeleženo je povećanje broja obolelih za 260 novih slučajeva na 100 hiljada stanovnika, rekla je Manastirliju i dodala da je posebno zabrinjavajuće to što su većina novozaraženih u poslednje dve nedelje mladi ljudi starosti između 15 i 24 godine.

U Albaniji, u kojoj je danas registrovan 581 novi slučaj korona virusa i pet preminulih, prema zvaničnim podacima, nema registrovanih slučajeva novog soja korona virusa.

Aktivnih slučajeva je 25.856, do sada je ukupno zaraženo 67.216 ljudi, a preminulo je 1.270, objavljeno je na sajtu "Worldometers".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STO HILJADA SRBA U OBRUČU BRZOŠIREĆEG SOJA KORONE: Sve veći broj zaraženih, pokazuje masovno testiranje

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021

U Austriji, u kojoj živi više od sto hiljada srpskih državljana, novi britanski soj virusa je sve prisutniji..Novi britanski soj korona virusa sve je prisutniji u Austriji, a to sada pokazuje i besplatno masovno testiranje, koje se aktuelno sprovodi u Beču...Detaljna provera pozitivnih rezultata...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.