Džuel: Prognozirani pad ekonomije BiH 6,5 odsto

Izvor: Capital.ba, 16.Okt.2020, 12:40

Džuel: Prognozirani pad ekonomije BiH 6,5 odsto

SARAJEVO – Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Endrju Džuel potvrdio je da MMF za ovu godinu predviđa pad ekonomskog rasta u BiH za 6,5 odsto iako je ova prognoza na proljeće pominjala pet odsto. izvor: avaz.ba On je pojasnio da su proljećne prognoze rađene u vrijeme kada je virus korona tek stigao u BiH. “Bilo je veoma neizvjesno kako će se sama pandemija razvijati i kakve će ekonomske posljedice uzrokovati“, rekao je Džuel za “Dnevni avaz”. On >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je izrazio zabrinutost da bi novi talasi zaraze mogli da dovedu do usporavanja ekonomije do kraja godine. Govoreći o novom kreditnom aranžmanu BiH sa MMF-om, Džuel je istakao da se prvi tehnički sastanci očekuju već krajem ovog mjeseca. On je dodao da MMF očekuje da će završiti pregovore sa BiH u pogledu novog kreditnog aranžmana nakon lokalnih izbora u BiH, zakazanih za 15. novembar. Rezidentni predstavnik, uprkos svemu, smatra da bi BiH u narednoj godini mogla da ostvari ekonomski rast za oko pet odsto. Avaz.ba Чланак Džuel: Prognozirani pad ekonomije BiH 6,5 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

MMF: Još bolji izgledi Srbije – pad BDP-a 1,5 odsto

Izvor: RTS, 16.Okt.2020

Međunarodni monetarni fond (MMF) zvanično je potvrdio da je ponovo poboljšao prognozu bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2020. godinu i sada procenjuje pad od minus 1,5 posto, a ne minus 2,5 procenata, kako je predvideo u jesenjem izveštaju objavljenom ranije ove nedelje. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.