Izvor: Radio 021, 06.Avg.2020, 22:04

Do sada 298 dece lečeno od virusa korona u KBC Dragiša Mišović

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je u KBC Dragiša Mišović 298 dece lečeno od infekcije koronavirusa.

Navodeći da po globalnim podacima, deca u svetu čine od dva do tri odsto inficiranih, a da se ona koji imaju teške oblike kliničke slike brzo oporavljaju, Radojičić je kazao da ti pokazatelji važe i za Srbiju.

"U Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj sada imamo tri pacijenta i oni se dobro oporavljaju", kazao je Radojičić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji je do izbora na poziciju gradonačelnika obavljao funkciju generalnog direktora te zdravstvene ustanove.

Upitan kako će biti organizovan početak školske godine, gradonačelnik je kazao da je najvažnije da do tad epidemija bude "pod kontrolom", o čemu, kako je naveo, govore poslednji podaci.

"Oko 16.500 dece kreće u prvi razred 1. septembra. Sigurno je da će epidemija imati fluktuacije. Zdravstveni sistem je pokazao da je sposoban da se prilagodi epidemiji, verujem da će se tako organizovati i obrazovni sistem od 1. septembra kada u prvi razred kreće 16.500 dece", naveo je gradonačelnik Beograda.

Dodao je da najviše pažnje treba usmeriti na decu od prvog do četvrtog razreda jer su ona kako je ocenio, najosetljivija.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.