Direktor ZZJZ Novi Pazar posjetio predsjednika Mešihata

Izvor: SandzakPress.net, 16.Sep.2021, 11:44

Direktor ZZJZ Novi Pazar posjetio predsjednika Mešihata

Dana 16.09.2021. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je direktora Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru prim. dr Šefadila Spahića. Na sastanku je bilo riječi o mjerama koje je neophodno poduzeti u cilju preventivnog djelovanja protiv korona virusa, a koje se sa nivoa Islamske zajednice mogu realizirati u situaciji teškog epidemiološkog stanja u gradu. U tom smislu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << muftija Dudić je istakao da će Mešihat dati nalog svim imamima da se džumanska hutba i vrijeme zadržavanja na džumi svede na minimum, te da džematlije koriste maske, dezinfekciona sredstva i poštuju distancu u džamiji. Dr Spahić je naglasio da je Islamska zajednica dala značajan doprinos u prvom talasu pandemije, kao i nakon toga, te da je svojim odgovornim ponašanjem i odlukama doprinijela prevazilaženju teškog stanja, što se od nje očekuje i u ovim danima. (Mesihat) The post Direktor ZZJZ Novi Pazar posjetio predsjednika Mešihata appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Mešihat IZ-e u Srbiji obradovao preko 500 porodica romske nacionalnosti u Nišu

Izvor: SandzakPress.net, 16.Sep.2021

Mesihat Islamske zajednice u Srbiji je nakon kurbanske akcije u kojoj je podijeljeno preko 17 tona mesa, obradovala preko 500 porodica romske nacionalnosti u Nišu. Muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović istakao da je ovo prva opsežnija raspodjela kurbanskog mesa nakon Kurban bajrama, te da...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.