Delta soj se prenosi jačinom malih boginja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 11:09

Delta soj se prenosi jačinom malih boginja

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) opisali su da je Delta varijanta korona virusa jednako prenosiva kao i male boginje, objavio je Njujork Tajms pozivajući se na dokument CDC.

U izveštaju se, takođe, navodi da je Delta varijanta Kovid-19 verovatno jača od zaštite koju pružaju vakcine, piše Rojters.

Novo istraživanje pokazalo je da su vakcinisani ljudi zaraženi Delta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << varijantom nosili ogromne količine virusa u nosu i grlu, rekla je direktorka CDC-a Rošel Valenski i objasnila da je Delta varijanta više prenosiva od SARS virusa, ebole i velikih boginja.

Neposredni sledeći korak agencije je da "prizna da se rat promenio", navodi se u izveštaju i očekuje se da će CDC objaviti dodatne podatke.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

CDC: "Rat" protiv Kovida 19 se promenio, potreban novi pristup zbog delte

Izvor: VOA, 30.Jul.2021

"Rat se promenio" protiv Kovida 19 zbog delta soja koji se veoma brzo prenosi, saopštili su američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i predložili slanje jasnijih poruka, obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i povratak univerzalnom nošenju maski. U internom dokumentu CDC-a navodi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.