Čačak: Hospitalizovano 140, osam na respiratoru, preminulo 2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2020, 12:43

Čačak: Hospitalizovano 140, osam na respiratoru, preminulo 2

Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku, hospitalizovano je 140 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru, a nažalost, dve osobe su preminule od posledica Covid 19, saopštio je čačanski Radni tim za praćenje širenja virusa korona.

U protekla 24 časa primljeno je 12 pacijenata, a preminule osobe su rođene 1942. i 1950. godine.

U ustanove tercijarne zdravstvene zaštite, transportovan je jedan pacijent, a za poslednja 24 časa u čačanskoj kovid bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvršeno je 66 pregleda.

Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je šest pacijenata.

S obzirom na veliki priliv pacijenata,sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, iz te zdravstvene ustanove apeluju da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u samoj bolnici.

Svi sa simptomima virusa korona, kako navode, mogu odraditi brze testove svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja.

PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje u Čačku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve nove žrtve koronavirusa u Čačku

Izvor: B92, 12.Jul.2020

Čačk -- Dve osobe su preminule u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Čačku od koronavirusa, stare 78 i 70 godina, saopštio je čačanski Radni tim...Za poslednjih 15 dana u Čačku je preminulo 14 ljudi od posledica koronavirusa...U toj bolnici je sada smešteno 140 pacijenata, koji imaju koronavirus...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.