Broj obolelih od korone u svetu premašio 64 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 08:48

Broj obolelih od korone u svetu premašio 64 miliona

Broj obolelih od korona virusa u svetu premašio je danas 64 miliona, prema podacima sajta worldometers.info. Preminulih je blizu milion i po, a prema istom izvoru oporavilo se više od 44 miliona pacijenata. Brojke variraju iz sata u sat, a prema poslednjim podacima, 99.4 odsto obolelih je imalo lakši oblik korone, a 105.733 je u teškom stanju. Procenat oporavljenih je i dalje 97 odsto, dok je procenat preminulih tri odsto.

U Meksiku su u poslednja 24 sata potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 6.472 nova slučaja korona virusa, a preminulo je 285 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Broj zaraženih time je porastao na 1.113.543, a preminulo je ukupno 105.940 osoba, prenosi Rojters.

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je juče da je situacija u Meksiku "veoma loša" i pozvao vladu te zemlje da se ozbiljno suoči s pandemijom.

Meksiko, koji je od juna počeo da ukida stroge mere zatvaranja, beleži sve veći porast obolelih i umrlih od korona virusa, uzdržava se od ponovnog uvođenja oštrih mera jer veliki broj građana mora da, kako navodi Rojters, izlazi iz kuće i zarađuje za svakodnevni život.

Najniži dnevni bilans u Indiji za dve nedelje

U Indiji je u poslednja 24 sata zabeleženo 31.118 novih slučajeva korona virusa, što je najniži dnevni bilans od 17. novembra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka preminule su 482 osobe, prenosi Rojters.

Dnevni broj novozaraženih u Indiji je ispod 50.000 od 7. novembra, uprkos sezoni festivala prošlog meseca.

U toj zemlji zaraženo je ukupno 9,46 miliona ljudi, a 137.621 osoba je preminula.

J. Koreja: Treći dan zaredom više od 400 novozaraženih

Dnevni broj novih slučajeva korona virusa u Južnoj Koreji treći dan zaredom je viši od 400, uprkos pooštrenim epidemiološkim merama.

U poslednja 24 sata zabeležen je 451 novi slučaj, od kojih je 420 iz lokalne transmisije.

Kako navodi Jonhap, širenje zaraze se ipak usporava, nakon što je prošlog četvrtka zabeležen 581 novi slučaj, što je bio najviši dnevni porast u poslednjih osam meseci.

Od poslednjeg preseka nije bilo novih smrtnih slučajeva.

Od početka epidemije u Južnoj Koreji korona virusom su zaražene 34.652 osobe, od kojih je 526 preminulo.

Opada broj novozaraženih u Kini

U Kini je u poslednja 24 sata potvrđeno 12 novih slučajeva korona virusa, šest manje nego prethodnog dana, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Kako se navodi, osam novih slučajeva je uvezeno, dok su preostala četiri lokalno preneta u autonomnoj regiji Unutrašnja Mongolija, prenosi Rojters.

Prijavljeno je i pet novih asimptomatskih slučajeva koje Kina ne ubraja u zvaničnu statistiku, što je pad u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 17.

Od početka epidemije su potvrđena 86.542 slučaja korona virusa, a preminule su 4.634 osobe.

Australija:Građani dve savezne države sada mogu u Kvinslend

Australijska savezna država Kvinslend, prvi put posle više od osam meseci, ukinula je granična ograničenja za druge dve najnaseljenije države, omogućivši tako ponovno spajanje porodica i pomoć ekonomskom oporavku te savezne države.

Od sada će građani Novog Južnog Velsa i Viktorije moći slobodno da putuju u Kvinslend.

Pojedinim oblastima Novog Južnog Velsa nakratko je bilo dozvoljeno da putuju u Kvinslend u julu ove godine, ali je ta mogućnost ubrzo ukinuta.

Kontrolni punktovi na putu, između Kvinslenda i Novog Južnog Velsa, uklonjeni su rano jutros, dok su prvi avioni sleteli u šest sati ujutru po lokalnom vremenu.

Putnike na aerodromu Brizbejn dočekali su pevač i pijanista.

U Kvinslend bi danas trebalo da sleti 26 letova iz Viktorije i Novog Južnog Velsa.

Građanima Južne Australije i dalje je zabranjeno da putuju u Kvinslend, pošto je više od 30 slučajeva zabeleženo proteklih nedelja, prenosi Rojters.

U Australiji je zabeleženo skoro 28.000 slučajeva korona virusa, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja te zemlje, što je značajno manje nego u mnogim drugim razvijenim zemljama.

Tanjug u Hongkongu: Zabrana okupljanja više od dve osobe

Hongkong je dodatno pooštrio mere usled četvrtog talasa virusa kovid-19 zabranivši okupljanje više od dve osobe, a mnogi državni službenici radiće od kuće najmanje dve nedelje.

Liderka Hongkonga Keri Lam najavila je nove mere koje će stupiti na snagu u sredu, 2. decembra, nakon porasta broja slučajeva kovid-19 u tom gradu.

Hongkonški državni službenici radiće od kuće od srede, 2. decembra usled pogoršane epidemiološke situacije.

Restorani će moći da ugoste do dve osobe za stolom, pošto je uvedena zabrana javnog okupljanja više od dve osobe, sa skraćenim radnim vremenom do 22.00 umesto do ponoći.

Teretane i kozmetički saloni ostaće otvoreni, dok će bazeni, tematski parkovi i druga mesta za zabavu biti zatvoreni.

Nastava u školama biće obustavljena od srede, 2. decembra, kako navode lokalni mediji, barem do kraja božićnih i novogodišnjih praznika.

Hongkonške vlasti takođe su najavile da će povećati novčanu kaznu za kršenje pojedinih pravila društvenog distanciranja, koja trenutno iznosi 2.000 hongkonških dolara (oko 215 evra).

U Hongkongu je do sada više od 6.300 ljudi zaraženo virusom kovid-19, od kojih je 109 umrlo od posledica tog virusa, a aktivnih slučajeva je najmanje 860.

Vijetnam zbog korone suspednuje sve dolazne letove

 Vijetnam će suspendovati sve dolazne komercijalne letove nakon što se nakon skoro tri meseca ponovo pojavio virus kovid-19, izjavio je danas premijer Ngujen Huan Puk .

Puk je dodao da se dolazni letovi mogu nastaviti, ali bilo ko da dođe moraće 14 dana u karantin, prenosi Rojters.

Kako se navodi, novi slučajevi korona virusa povezuju se sa stjuardesom, koja je pet dana bila u karantinu, pre nego što je puštena kući u samoizolaciju.

Kako se navodi od početka pandemije, dozvoljeni su komercijalni letovi za neke poslovne ljude koji rade u Vijetnamu.

Brazil: Najviše zaraženih od početka septembra - 50.909

Brazil je danas zabeležio 50.909 slučajeva korona virusa, što je najveći broj zaraženih od početka septembra, a preminulo je 697 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Ova južnoamerička država sada ima 6.386.787 slučajeva obolelih od početka pandemije, a preminulo je 173.817 ljudi, preneo je Rojters

Brazil je treći po broju mrtvih od korona virusa, posle SAD i Indije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.