Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 14:52

Briž bez Dosta napada Standard i polufinale kupa

Otarasili su se plavo-crni virusa korona, ali ih problemi ne zaobilaze. Kako reše jedan, pojavi se novi. Uprkos svim nedaćama koje su ga zadesile, Klub Briž kreće u pohod na duplu krunu

Evropska bajka za Klub Briž je završena. Virus korona pokosio je prvotimce i trenera Filipa Klemena, takvi nisu bili u stanju da se suprotstave kijevskom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dinamu. Na frontovima u Belgiji stanje je nepromenjeno. Plavo-crni su strah i trepet, marširaju ka duploj kruni, a pred duel četvrtfinala Kupa Belgije protiv Standarda iz Liježa (20.45) stigle su ohrabrujuće vesti – nosioci igre su ponovo u stroju, kao i mozak operacije – Filip Klemen.

Oporavak je sporo tekao, nije gospodar belgijskog fudbala želeo da rizikuje i ugrozi zdravlje prvotimaca. Sada su Noa Lang, Hans Vanaken, Stefano Densvil i Matej Mitrović spremni da istrče na teren. Tajnoviti Filip Klemen doneo je odluku o tome ko će startovati, ali nije želeo da otkriva karte uoči derbija sa Standardom.

Ono što je sigurno jeste da povratnici nisu spremni da odigraju svih 90 minuta, a četvrtfinalni dvoboj kupa prerano dolazi za Šarla de Ketelerea, Matsa Ritsa i golmana Itana Horvata. A, takođe je upitan nastup Brižove gol-mašine Basa Dosta, koji je osetio bol u tetivi i propustiće ovaj meč.

20.45: (3.15) Standard (3.25) Klub Briž (2.20)

Filip Klemen se vratio nakon dve nedelje odsustva. Trener Klub Briža bio je pozitivan na virus korona, nije mogao da bude uz njegove momke, ali nije propuštao nijedan trenutak, bilo da je reč o utakmicama ili treninzima.

„To je ružno stvorenje koje ne želite u svom telu. Bio je to vrlo naporan period. Nikada nisam bio tako umoran i tako bolestan", rekao je Filip Klemen.

Objasnio je Klemen kako su tekli njegov oporavak i treninzi dok je bio primoran da bude u izolaciji.

“Ipak, posao se samo nastavio. Ta kombinacija bila je teška. Između sastanaka ponekad podesim budilnik da se naspavam. Odigrali smo puno važnih utakmica. Morali smo da se sastanemo, analiziramo mečeve, napravimo treninge i razgovaramo o njima kasnije. Mogao sam da pratim sve treninge i utakmice preko računara. Nije se mnogo toga promenilo za igrače. Uvek sam mogao da se obratim grupi pre i posle treninga ili meča".

Povratnici će imati ograničenu minutažu, ali šefa stručnog štaba Klub Briža raduje što ponovo može da se osloni na Langa i Vanakena.

"Već sam doneo odluke. Ne očekujemo da će moći da izdrže 90 minuta", kaže Klemen.

Igrači koji su se borili sa virusom su pod konstantnim monitoringom.

"Ne bi trebalo da potcenjujete šta virus čini vašem telu. To je ružno stvorenje koje ne želite u svom telu. Svi su različito reagovali na virus, ali svi se pažljivo prate. Analiziramo i testiramo svakog igrača koji je bio odsutan. Oni se pomno nadgledaju", zaključio je trener Klub Briža.

BELGIJA, KUP – ČETVRTFINALE

Sreda

Epen – Gent 1:0 (0:0)

/Heris 48/

Anderleht – Serkl Briž 1:0 (1:0)

/Nmeča 12/

Četvrtak

18.00: (2.25) Genk (3.25) Mehelen (3.05)

20.45: (3.15) Standard (3.25) Klub Briž (2.20)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.