Britanska privreda u vanrednoj situaciji, pad BDP 11,3 odsto

Izvor: Beta, 25.Nov.2020, 16:12

Britanska privreda u vanrednoj situaciji, pad BDP 11,3 odsto

Velika Britanija prolazi kroz period "ekonomske vanredne situacije" i imaće do sada nezabeleženi pad BDP od 11,3 odsto u 2020. godini zbog pandemije korona virusa, izjavio je danas ministar finansija Riši Sunak.Rast bi naredne godine trebalo da se popravi za 5,5 odsto, a zatim 6,6 odsto u 2022, naveo je ministar u parlamentu.Medjutim, biće potrebno sačekati kraj 2022. godine da se ekonomija vrati na nivo pre zdravstvene krize."Vanredna zdravstvena situacija je i dalje prisutna, a vanredna ekonomska situacija tek počinje. Dakle, naš prioritet je zaštita života i životnog standarda", rekao je ministar i upozorio da će šteta po privredu potrajati.Prema procenama, stopa nezaposlenosti će dostići vrhunac u drugom kvartalu 2021. godine i biće 7,5 odsto.Britanska vlada je obezbedila 280 milijardi funti za pomoć privredi, a javne službe će naredne godine dobiti 55 milijardi funti.Ministar nije, medjutim, odbacio mogućnost zamrzavanja plata državnih službenika.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska privreda u vanrednoj situaciji, nezabeležen pad

Izvor: B92, 25.Nov.2020

London -- Velika Britanija prolazi kroz period "ekonomske vanredne situacije", izjavio je danas ministar finansija Riši Sunak...On je naveo da će britanska privreda imati do sada nezabeleženi pad BDP od 11,3 odsto u 2020. godini zbog pandemije koronavirusa...Rast bi naredne godine trebalo da se popravi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.