Bolnički kreveti koji se pretvaraju u kovčege

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 13:29

Bolnički kreveti koji se pretvaraju u kovčege

Rodolfo Gomez, biznismen iz Kolumbije, osmislio je krevet-kovčeg nakon što je video uznemirujuće slike žrtava korona virusa i drugih preminulih koji su bacani na ulice u gradu Gvajakvil u Ekvadoru.

Bolnički krevet od kartona, koji može da se koristi za pacijente obolele od korona virusa, transformiše se u kovčeg kada oni preminu, preneo je britanski "Miror". U prenaseljenom gradu Gvajakvilu u Ekvadoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << porodice su bile primorane da tela svojih najmilijih umotaju u tepih ili plastiku i bacaju na ulice jer nije bilo dovoljno grobnih mesta i kovčega.

Gomez je motivisan da osmisli nešto za šta se nadao da će sprečiti sličan scenario u njegovoj rodnoj Kolumbiji i drugim zemljama došao na ideju o bolničkim krevetima koji se mogu pretvoriti u kovčege.

"Videli smo šta se dešavalo u Ekvadoru, kako ljudi iznose preminule članove porodice na ulice ... ono što se, takođe, dešava je da se pogrebne službe urušavaju u slučaju pandemije", rekao je 44-godišnji biznismen i dodao da je tako došao na ideju da osmisli krevet koji može da se pretvori u kovčeg, a koji može da izdrži težinu do 150 kilograma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.