Aplauz u 20 časova za starije sugradjane

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2020, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplauz u 20 časova za starije sugradjane

Inicijativa "Ne davimo Beograd" pozvala je ljude da večeras u 20 časova aplauzom na prozorima i terasama iskažu podršku starijim sugradjanima, jer su oni na najtežem udaru korona virusa, a takodje su i pod najstrožim merama zabrane kretanja.

"Nije lako biti u ovoj situaciji i zato pozivamo sve koji mogu da se nadju svojim komšijama od pomoći, odu do prodavnice, prošetaju kućne ljubimce, ali i upute reči >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podrške i solidarnosti kako bi lakše pregurali ovo teško vreme", piše u saopštenju.

Pomoć je, kako su istakli, u ovom trenutku potrebna u logistici i nabavci svakodnevnih potrepština, ali ono što će u budućnosti biti veliki izazov za društvo su ekonomske posledice korona virusa.

"Solidarnost koju danas gradimo na kriznoj pomoći ljudima u nevolji, želimo da institucionalizujemo i ugradimo u sistem. Kada neposredna opasnost prodje i za sobom ostavi još siromašnije društvo, moraćemo da budemo od pomoći ugroženim grupama i sistemski podržimo one kojima je pomoć potrebna", navela je Inicijativa "Ne davimo Beograd".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.