AKTUELNO: Šest osoba preminulo, 255 novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2020, 08:20

AKTUELNO: Šest osoba preminulo, 255 novoobolelih

Prema najnovijim podacima u Srbiji je 255 novozaraženih, testirano je 8.014 uzoraka, a bitku sa virusom izgubilo je još šest osoba. Na respiratorima je 121 pacijent, pokazuju današnji podaci Ministarstva zdravlja. Od početka epidemije potvrđena su ukupno 27.863 slučaja korona virusa, a preminule su 632 osobe. Testirana su ukupno 741.073 uzorka.

15.02 - Baščarević: Korona ostavlja posledice, oporavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << traje nedeljama

Direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" Zoran Baščarević izjavio je da Kovid 19 nije bolest bez posledica i da je potrebno više nedelja da one prođu kod izlečenih pacijenata.

14.41 - Zlatiborski okrug: Još 37 obolelih

U poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je još 37 obolelih od kovida-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

14.32 - Devet pacijenata sa teškom kliničkom slikom u Čačku 

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovana su ukupno 84 pacijenta.

10.17 - Đerlek: Situacija pod kontrolom, ali nema mesta opuštanju

Situacija izazvana korona virusom u Novom Pazaru sada je u potpunosti pod kontrolom, na bolničkom lečenju su 22 pacijenta, a u poslednjih 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva, izjavio je danas koordinator Opšte regionalne bolnice u tom gradu Mirsad Đerlek.

09.06 - Poboljšanje epidemiološke situacije u Moravičkom okrugu

Od početka epidemije u Moravičkom okrugu od korona virusa do sada je preminulo 55 ljudi, a najviše umrlih je bilo starosti od 61 do 70 godina, a potom od 71 do 80 godina, navode iz čačanskog Radnog tima za praćenje širenja korona virusa.

08.53 - Institut Banjica: Juče smo imali 27 otpusta a četiri prijema

Zoran Baščarević, direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica, navodi za RTS da se u toj ustanovi trenutno nalaze 134 kovid pacijenta.

08.01  - Red ispred Torlaka za testiranje

Slobodnih termina za pi-si-ar testiranje na lični zahtev nema do 20. avgusta, piše na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje. Na Torlaku se ne zakazuje, ali se čeka. Povremeno u veoma dugačkom redu.

Ispred Instituta formirana je kolona ljudi od ranih jutarnjih sati, a svi oni stoje i čekaju svoj red za testiranje. Građani su stigli već u 5.30 i najčešći razlog za testiranje navode poslovna i turistička putovanj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.