AKTUELNO: Preminulo sedam osoba, novozaraženih 287

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2020, 06:25

AKTUELNO: Preminulo sedam osoba, novozaraženih 287

U poslednja 24 sata potvrđena su nova 287 slučaja korona virusa, a preminulo je sedam osoba. Na respiratorima se trenutno nalazi 143 pacijenta. U danu za nama testirano je 9.590 osoba, a ukupan broj testiranih premašio je 700 hiljada i sada iznosi 703.246.

Aktivnost koronavirusa na teritoriji Beograda se smanjuje, ali epidemiolozi upozoravaju da je situacija i dalje nesigurna. Institut za primenu nuklearne energije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Hemijski fakultet su otpočeli saradnju sa ciljem da proizvedu test na koronavirus koji bi mogao da zameni sadašnji iz inostranstva.

14.55 - Čačak: Hospitalizovano 109 pacijenata, preminule tri osobe

Na odeljenjima Opšte bolnice Čačak koja su prebačena u kovid sistem, hospitalizovano je 109 pacijenata, od kojih je pet priključeno na respirator, a od posledica virusa korona preminule su tri osobe.

Preminule osobe su iz Čačka i Ivanjice, iz Čačka jedna osoba ženskog pola rođena 1946. godine i dve osobe iz Ivanjice, muškarac rođen 1940. i žena rođena 1940. godine.

14.46 - U Šumadijskom okrugu 15 novozaraženih, u Kragujevcu 12

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Kraguj", u Šumadijskom okrugu registrovano je novih 15 slučajeva virusa korona, od čega je u Kragujevcu 12.

U Kniću i Topoli registrovano je dva, odnosno jedan novi slučaj, a opštine u kojima nema novozaraženih su Aranđelovac, Rača, Batočina, Lapovo.

14.29 - U Sremskim Karlovcima proglašena vanredna situacija 

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i sprovođenja operativnih mera zaštite od širenja, na teritoriji opštine Sremski Karlovci proglašena je vanredna situacija.

Kako je navedeno u odluci predsednika opštine Sremski Karlovci Nenada Milenkovića objavljenoj na službenom sajtu opštine odluka o vanrednoj situaciji stupa odmah na snagu.

14.24 - Zlatiborski okrug: Preminulo još troje, 35 novoobolelih

U poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu je potvrđeno još 35 novih slučajeva na kovid-19 i preminule su još tri osobe usled posledica infekcije virusom, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

Užice ima 16 novoobolelih, Priboj osam, Arilje troje, Bajina Bašta, Nova Varoš i Požega po dvoje, a Prijepolje i Čajetina po jednog.

13.26 - Gojković: Veći broj otpusta iz bolnica nego prijema

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Zoran Gojković kaže da u Vojvodini opada broj novozaraženih pacijenata virusom korona, da je poslednjih četiri-pet dana veći broj otpusta iz bolnica nego što je bilo prijema.

11.36 - Lončar: Smanjuje se broj pregleda, dovoljno mesta u kovid bolnicama

U kovid bolnicama u Srbiji ima dovoljno slobodnih mesta da prime sve pacijente zaražene virusom korona, kojima je potrebno bolničko lečenje, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da više nema potrebe za premeštanjem pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu.

11.02 - Valjevo: Šest novozaraženih, hospitalizovano 80

U Valjevu je u poslednja 24 časa laboratorijski potvrđeno šest novozaraženih virusom korona, a u Opštoj bolnici u tom gradu hospitalizovano je ukupno 80 pacijenata kako onih kod kojih je virus potvrđen laboratorijski - 58, tako i onih koji su suspektni, podaci su Štaba za vanredne situacije.

10.43 - Epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje nestabilna 

Epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje se ocenjuje kao nepovoljna jer je širenje virusa prisutno u svim opštinama na teritoriji Pokrajine, rekao je za RTV epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Mioljub Ristić

10.30 - Braničevski okrug - 14 novozaraženih, u Podunavskom devet

Prema poslednjim rezultatima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Braničevskom okrugu potvrđeno je novih 14 pozitivnih na virus korona, dok je u Podunavskom okrugu taj broj povećan za devet.

Kako je saopštila direktorka ZZJZ Ana Jovanović, kada je u pitanju Braničevski okrug, u Velikom Gradištu potvrđen je jedan slučaj, Kučevu dva, Petrovcu na Mlavi sedam i Požarevcu četiri.

9.27 - Vranje: Hospitalizovano 110, slobodnih mesta 105

Prema jutrošnjim podacima, do 07.00 sati, ukupan broj pacijenata koji se od virusa korona leče u četiri kovid bolnice u Vranju je 110, od čega je kod 33 laboratorijski potvrđen virus Covid 19.

Kako je navedeno na sajtu tog grada, među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih mesta je 105.

09.23 - U Leskovcu najmanje pacijenata u drugom piku epidemije

U Zavod za javno zdravlje u Leskovcu juče su stigli rezultati 92 uzorka, od kojih je šest pozitivno. To je najmanji broj pozitivnih u drugom talasu. Od 65 uzorka iz Leskovca, dva su pozitivna, prenosi RTS.

9.15 - Jednocifren broj zaraženih u Šapcu

U Mačvanskom okrugu najviše zaraženih korona virusom je u Šapcu, ali je epidemiološka situacija u tom gradu nešto bolja nego prethodnih sedmica.

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, posle nekoliko sedmica, broj novoobolelih je jednocifren. Još osam Šapčana je pozitivno na koron avirus, a u poslednjih mesec i po dana u gradu je zaraženo 1.800 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.