Vlada uvodi slobodno formiranje cena goriva

Izvor: Beta, 28.Dec.2010, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada uvodi slobodno formiranje cena goriva

BEOGRAD, 28. decembra 2010. (Beta) - Vlada Srbije u četvrtak će doneti odluku o slobodnom formiranju cene naftnih derivata na srpskom tržištu, najavio je ministar energetike Srbije Petar Škundrić.

On je agenciji Beta kazao da to znači da će od 1. januara 2011. godine biti slobodan uvoz nafte i naftnih derivata i slobodno formiranje cena naftnih derivata na tržištu Srbije.

Škundrić je kazao da očekuje da će nakon liberalizacije tržišta cene naftnih derivata u Srbiji biti ispod proseka u regionu.

Omogućavanje slobodnog uvoza i formiranja cena nafte i naftnih derivata uvešće konkurenciju jakih kompanija na srpskom tržištu, i dati mogućnost da se u slobodnoj utakmici testira snaga Naftne industrije Srbije (NIS).

"Uslovi za uvoznike nafte ostaće nepromenjeni. Svima koji su imali licencu za uvoz, važiće i dalje, a kompanije koje žele da dobiju licencu moraće da je dobiju po novim propisima", kazao je on.


Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slobodno formiranje cena goriva

Izvor: S media, 29.Dec.2010, 02:14

Vlada Srbije će danas doneti odluku o slobodnom formiranju cene naftnih derivata, najavio je ministar energetike Srbije Petar Škundrić...Škundrić je agenciji Beta kazao da će od subote, 1. januara, bitislobodan uvoz nafte i naftnih derivata, i slobodno formiranje cena naftnih derivata na tržištu...

Nastavak na S media...

Škundrić: Slobodan uvoz naftnih derivata od 1.januara

Izvor: Beta Video, 29.Dec.2010

BEOGRAD - Ministar energetike Srbije Petar Škundrić: Slobodan uvoz naftnih derivata od 1.januara (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.