UDAR NA NOVČANIK: Gorivo poskupljuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2018, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDAR NA NOVČANIK: Gorivo poskupljuje

Skok cena nafte uticao

Cena benzina i dizela zavisi od politike proizvođača koji imaju rafinerije, odnosno dobavljača koji trguju na veliko i koji kalkulišu cenama.

Brže od OČEKIVANOG: BUM kineske ekonomije, ovome se ni Peking nije nadao

Cene svih vrsta benzina i dizela u narednih 10 dana na svim pumpama u Srbiji porašće za dva dinara po litru, a razlog ovog poskupljenja je skok cene barela nafte na svetskom tržištu za 3,3 odsto, tvrdi Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Atanacković, predsednik Upravnog odbora „Nafta“ a. d.

- Cena benzina i dizela zavisi od politike proizvođača koji imaju rafinerije, odnosno dobavljača koji trguju na veliko i koji kalkulišu cenama. Povećanje cena na pumpama uvek malo kasni u odnosu na berzu, ali može se očekivati da će oni da prate to povećanje. To povećanje neće biti veliko, svega dva dinara po litru benzina i dizela u narednih desetak dana, ali se može desiti da neke pumpe koje nemaju konkurenciju u blizini odmah povećaju cene - kaže Atanacković.

To znači da će uskoro na pumpama cena evropremijum BMB 95, umesto 143,2 dinara, koštati 145,20 dinara po litru, dok će litar evrodizela sa 150 koštati 152 dinara. Inače, od juna do decembra 2017. nafta je poskupela za oko 50 odsto.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.