U Sudanu privedeno skoro 2.500 demonstranata (VIDEO)

Izvor: Beta, 08.Apr.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sudanu privedeno skoro 2.500 demonstranata (VIDEO)

Sudansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je 2.496 demonstranata uhapšeno u subotu na protestima širom zemlje protiv vlasti predsednika Omara el Bešira.Ministarstvo je dodalo da je šest policijskih vozila uništeno tokom protesta koji su i danas nastavljeni, treći dan zaredom.Gradjani već više od tri meseca traže smenu vlade koju optužuju za lošu ekonomsku situaciju u zemlji gde vlada nestašica goriva i poskupljuju osnovne namirnice.Bešir proglasio je 22. februara vanredno stanje u celoj zemlji, ali je odbio da ode s vlasti.Protesti protiv povećanja cene hleba počeli su 19. decembra u Sudanu, a kasnije su se pretvorili u proteste protiv vlasti.
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sudanu privedeno skoro 2.500 demonstranata

Izvor: Danas, 08.Apr.2019

Sudansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je 2.496 demonstranata uhapšeno u subotu na protestima širom zemlje protiv vlasti predsednika Omara el Bešira. Članak U Sudanu privedeno skoro 2.500 demonstranata se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.