Naći rešenje da cena goriva bude prihvatljiva

Izvor: Studio B, 27.Avg.2012, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naći rešenje da cena goriva bude prihvatljiva

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić ocenio je u razgovoru sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Kravčenkom da je gorivo u Srbiji preskupo u odnosu na standard građana.

Nikolić je predložio da državni organi, zajedno sa ruskim partnerima, pokušaju da pronađu način da te cene budu prihvatljivije građanima i privredi. 

Kravčenko je informisao predsednika Srbije da će 1. novembra otpočeti nova investiciona faza NIS-a vredna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << najmanje 300 miliona evra, te da se u narednom periodu planira njena tranformacija u energetsku kompaniju, koja će, u skladu sa najvišim evropskim standardima, proizvoditi energiju i iz alternativnih izvora. 

Nikolić i Kravčenko saglasili su se da je u interesu i Srbije i kompanije Gazprom Njeft, koja je većinski vlasnik NIS-a, da se saradnja nastavi i da se NIS i dalje razvija.
Pogledaj vesti o: Cena goriva,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.